| Konu: | KAYSERİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ?IN, MECLİS İDARE AMİRLERİNİ TOPYEKÛN OLARAK SUÇLADIĞINA İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 18 |
| Tarih: | 15.11.2011 |
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum.
Çok değerli milletvekilleri, tabii ki birtakım konuşmalarda insanlardaki şuuraltı ortaya çıkar. Maalesef İktidar Partisi Grup Başkan Vekili arkadaşımızın Parlamentonun Genel Kurulunu çok rencide edecek şekilde bir anlayışı ortaya çıkmıştır. Eğer idare amirleri olarak bizleri bu Genel Kurul salonu içerisinde bir kolluk gücü olarak görmek istiyorsa bu bizleri çok küçültür, sizleri de çok küçültür. Parlamento konuşulan yerdir ve müdahaleler sözle olur, fiziki müdahale olmaz.
SONER AKSOY (Kütahya) - Laftan anlayana o.
ALİ UZUNIRMAK (Devamla) - Eğer sayın grup başkan vekilleri, eğer idare amirlerinden kolluk gücü gibi müdahaleler istiyorlarsa bu bizlere yakışmaz. Biz, Sayın İdare Amirimizin, Salim Uslu Bey'in, kürsüden milletvekilini fiziki müdahaleyle indirmesine karşı geliyoruz. Yoksa idare amirinin sözle, gelerek, yetkisi dâhilinde, ikna edici bir şekilde buradan milletvekilini ayırması, elbette ki İç Tüzük'ün ve Meclis Başkan Vekilinin bizlere verdiği bir görevdir ama bu görev, hiçbir zaman, iktidarın bugün dışarıda anladığı gibi polis gücü gibi copla, bir milletvekilini fiziki müdahaleyle kürsüden indirmek gibi bir görevi olamaz. Böyle bir göreve karşı çıkarız. (MHP ve CHP sıralarından alkışlar) İdare amirleri böyle bir görevle görevlendirilemez. Parlamento Genel Kurulunda böyle bir görevli olması o parlamentoyu aşağılar.
Onun için, bu duyguları dile getirmek istedim. Bütün idare amirleri arkadaşlarımıza ortak çalışmalarda başarılar diliyorum.
Teşekkür ediyorum. (MHP ve CHP sıralarından alkışlar)