| Konu: | ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ABDULKERİM GÖK'ÜN ŞAHSINA SATAŞMASI NEDENİYLE |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 35 |
| Tarih: | 06.12.2012 |
ALTAN TAN (Diyarbakır) - Sayın Başkan, sayın arkadaşlar, sayın milletvekilleri; ben bir iki soru sormak istiyorum, madem böyle soru-cevaba başladık, evet-hayır yarışmasına döndürelim bu işi!
Bir: Sayın Ahmet Davutoğlu "62 sefer Suriye'ye gittim." diyor, 62 sefer. Kendi beyanatı bu, doğru yalan, ben saymadım, 62 sefer. İki: Sayın Başbakan Halep'te ortak Bakanlar Kurulu toplantısı düzenliyordu Baas yönetimiyle, "Kardeşim." diyordu. Eşleri Esma Esed Türkiye'ye geldi Beypazarı'na, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın eşleriyle bazlama açtılar. Bütün bu tarih boyunca bir tek BDP milletvekili Şam'a gidip de Beşar Esed'in elini sıkmış mıdır? Bir tek BDP milletvekili, genel başkanı, sorumlusu, kimse, Baas rejimine destek vermiş midir? Çıkın açıklayın lütfen. 62 sefer gitti, 62 sefer ve bu Baas Partisi Hama'da 30 bin Müslüman'ın kanına girmiş miydi girmemiş miydi? Bütün bunları biliyor muydunuz bilmiyor muydunuz?
AYDIN BIYIKLIOĞLU (Trabzon) - Babasının? Babasının?
ALTAN TAN (Devamla) - "Babasının yolunda" diyor şimdi aynı şekilde. Bu çocuk da o zaman elma bahçesinde elma toplamıyordu herhâlde. Bugünkü generallerin, yöneticilerin, bakanların tamamı oradaydı. Siz Baas Partisini yeni mi tanıyorsunuz? Baas Partisi gidecek, Baas Partisi diktatörlük. Dün de karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. Orta Doğu'da böyle bir düzen, böyle bir rejim olursa yarın da karşı çıkacağız. Çıkın bunun cevabını verin; o bazlamaların, ayranların, 62 seferin, ortak Bakanlar Kurulunun, "kardeş"in ve sarıp sarmalamanın cevabını verin, bunu verin.
Şunu söylüyoruz: Bir Kürt ve Arap çatışması çıkarmayın ve burada bir Urfa milletvekili cevap veriyor. Çıkıp bunun cevabını versin, Suriye'de Kürtlerin hakkı ne?
Saygılar.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.