GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: HACI BAYRAM TÜRKOĞLU'NUN CHP GRUP ÖNERİSİ ÜZERİNDE YAPTIĞI KONUŞMA SIRASINDA ŞAHSINA SATAŞMASI
Yasama Yılı:3
Birleşim:104
Tarih:15.05.2013

REFİK ERYILMAZ (Hatay) - Değerli arkadaşlar, ben yapılan bu terör saldırısının amacının bölgede bir mezhep çatışması yaratmak ve ülkemizi Orta Doğu bataklığına sürüklemeyi hedeflediğini ifade ettim. Ben bölgede bir mezhep çatışmasından bahsetmedim ki.

Ben şunu söylüyorum: "Hatay halkı Arap'ıyla, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Hristiyan'ıyla, Ermeni'siyle bugüne kadar barış ve kardeşlik içerisinde yaşamıştır. Ne bu saldırının ne buna benzer hiçbir saldırının bu kardeşlik ortamını, bu barış ve huzur ortamını bozmaya gücü yetmeyecektir." dedim. O şekilde bir yanlış anlaşılma olmuş.

Bir de ayrıca şunu söylemek istiyorum: Sürekli olarak AKP'li milletvekili arkadaşlarımız, Suriye'den gelen sığınmacılarla ilgili sanki biz "Bu sığınmacıları niye aldınız?" gibi bir tepki içindeymişiz gibi bir algıya kapılmışlar. Biz, Suriye'den, tabii ki çatışmadan kaçan bu vatandaşlarımızın dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun bunlara kucak açılmasından yanayız ama uluslararası hukuk çerçevesinde, bizim toplumsal barışı ve huzuru bozmayacak şekilde bunların çadır kentlerde barındırılması gerektiğini söylüyoruz. Ama bugün Türkiye'de, 200 bin Suriyeli, hiçbir kayıt altına alınmadan, Türkiye'nin değişik şehirlerinde, ilçelerinde kontrolsüz bir şekilde ikamet etmektedir ve bunlardan dolayı bugün bu bölgelerimizde çok ciddi bir güvenlik zaafı oluşmuştur. Biz, bunları sizlere ifade etmeye çalışıyoruz.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)