GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AK PARTİ GRUP ÖNERİSİYLE GÜNDEME ALINMASI İSTENİLEN 463 SIRA SAYILI KANUN TEKLİFİ'NİN 22'NCİ MADDESİNDE ANAYASA'YA BİR AYKIRILIĞIN SÖZ KONUSU OLMADIĞINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:3
Birleşim:109
Tarih:23.05.2013

NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Biraz önceki tartışmada Sayın Hamzaçebi'nin 22'nci maddeyle ilgili olarak ifade ettiği Anayasa'ya aykırılık tartışmasıyla ilgili bir netleştirme yapmak istiyorum.

Bu, kamulaştırılmaksızın, imar planlarında kamu alanlarına tahsis edilen ve gerçekten birçok vatandaşımızın da mağduriyetine yol açan sorunun çözümüne yönelik olarak düzenlenmiş olan bir maddedir. Yani yirmi yıldan beri, otuz yıldan beri imar planlarında hastane alanı, millî eğitim alanı, okul alanı gibi kamu hizmetine tahsisli olarak görülen ancak bu amaçla istimlak edilmeyen, başka bir şekilde değerlendirilmesine fırsat veya imkân da verilmeyen ve vatandaşımızın mağduriyetini ortaya çıkaran sorunun çözülmesi amacına yöneliktir.

Dolayısıyla, bu noktada madde metninden bu şekilde anlaşılamıyorsa ifade, onu netleştirebiliriz, netleştireceğiz. Dolayısıyla, bu noktada herhangi bir Anayasa'ya aykırılık söz konusu değildir ama anladığım kadarıyla, ifade edilişinde bunu çağrıştıran birtakım algılamalar oluşmuş, ona yönelik olarak gerekli düzenlemeleri yapacağız Sayın Başkan.