| Konu: | MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU'NUN SATAŞMA NEDENİYLE YAPTIĞI KONUŞMA SIRASINDA ŞAHSINA SATAŞMASI |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 113 |
| Tarih: | 30.05.2013 |
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkan, hatip kürsüde 2008 yılındaki yaptığım bir konuşmayla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Sayın Kart ve BDP milletvekili Sayın Sakık'ın beni yalanla?
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ben gazeteden okumuştum, hâlinize çok üzülmüştüm.
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - ?yanlışlıkla itham ettiğini, yalan yanlış beyanda bulunduğumu ve bunu da kanıtladığını ifade etti. Ama bunun ne olduğunu, 2008'teki tutanağın hangi tarihteki, hangi tutanak olduğunu da ifade etmesi gerekir. Burada birisini yalancılıkla itham etmek öyle basit bir mesele değil. Bakın, yalancılıkla itham ediyorsunuz beni...
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - "Yalan ve yanlış" dedim.
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - ?2008'deki yaptığım bir konuşmayla ilgili. Onun ne olduğunu burada üstü kapalı olarak gidip söylemek maharet değildir. Gerçek neyse söyleyeceksiniz tutanağın tarihini, ne ise oraya bakacağız.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Biraz sonra söyleyeceğim.
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Ben nerede yalan söylemişim, yanlış söylemişim onları ifade edeceksiniz. Yanlış söylenebilir ama "yalan" diye söylemek, itham yanlıştır. Sizin bir avukat olarak, baro başkanlığı yapmış biri olarak -yıllarca- böyle, birinin söylediği bir şeyi -yanlış olup olmadığını da tartışmıyorum- "yalan" diye ifade etmeniz yakışık alacak bir mesele değildir. Hâlâ siz, baskıyla, "Dört saat sonra vereceğim." dediğiniz o araştırma önergesinin altında ezildiğinizden dolayı bizi hile ve desiseyle itham ediyorsunuz.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Onu siz anlamadıysanız ben size nasıl anlatayım?
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Bütün kürsüye gelen milletvekili arkadaşlarınız olarak "Bizim bu kanunla ilgili önergemizin hiç mi akla yatkın tarafı yok? Niye bunu kabul etmiyorsunuz?" diye ısrarla bizi eleştiriyorsunuz.
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Siz o önergeye niye imza attınız?
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Sizin verdiğiniz araştırma komisyonu ile ilgili önergeyi uygun bulduk. Bizim milletvekili arkadaşlarımız da getirdiler bir araştırma komisyonuyla ilgili önerge verdiler. Birdenbire ne olduysa, sizi, son anda, arka tarafta ve büyük de bir üzüntüyle -en son imza da sizindi tahmin ediyorum- önergenin geri çekilmesiyle ilgili, ezilmişlik duygusuyla yaptığınız, attığınız imzayı?
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Siz niye imzaladınız, o önergeye siz niye imza attınız?
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Nasıl olduğunu biliyorum ama Allah kimseyi o hâllere düşürmesin, kimseyi attığı imzanın arkasından vazgeçip zor duruma düşürmesin.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)