| Konu: | UŞAK MİLLETVEKİLİ DİLEK AKAGÜN YILMAZ'IN SATAŞMA NEDENİYLE YAPTIĞI KONUŞMA SIRASINDA BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİNE SATAŞMASI NEDENİYLE |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 91 |
| Tarih: | 11.04.2013 |
İDRİS BALUKEN (Bingöl) - Evet, değerli milletvekilleri, içerik boş olunca, konuşacak bir şey olmayınca böyle, cümleleri dolandırıp, getirip burada gerçekmiş gibi sunuyorlar.
Şimdi, burada arkadaşımızın kullandığı şey şuydu: "Kürt halkı, başından beri dayatılan bütün zor politikalarına karşı antiemperyalist bir durum sergilemiştir." demiştir. BDP'nin ve PKK'nin ayrımını siz daha yapamıyorsanız biz zaten sizinle siyaseten konuşacak bir şeyin olduğuna inanamayız.
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Arkadaşınız öyle söyledi, ben söylemedim, konuşmacınız söyledi.
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Sen söyledin!
İDRİS BALUKEN (Devamla) - Şimdi bu antiemperyalistle ilgili ben birkaç şey söyleyeceğim. Muhatabım olmayan düşüncelerle burada herhangi bir polemiğe girmek istemem.
Bakın, antiemperyalist olmak nedir? Emperyalizmin doğru teşhisini yapmak için Orta Doğu coğrafyasına bakmak lazımdır.
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Irak'ın işgaline karşı çıkmaktır. Karşı çıktınız mı Irak'ın işgaline?
İDRİS BALUKEN (Devamla) - Emperyalizm, Orta Doğu'da cetvelle çizilen sınırlardır. Halkları tekleştirmeye çalışıp halklar arasında çatışma yaratan ulus devlet anlayışının tam kendisidir. Bakın, bu ulus devlet anlayışını inşa eden kimdir? Bu coğrafyada İslamcıları, solcuları, Alevileri, Kürtleri tekleştirmeye çalışıp onlar üzerinde zor kullanan zihniyetin altına bakın, kimin emperyalist olduğunu görürsünüz.
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Kimdir, kim? Adını söyle de bilelim. O zihniyette olan kimdir; cumhuriyet mi, Atatürk mü?
İDRİS BALUKEN (Devamla) - Diğer taraftan, emperyalizm, dört ülke arasında 40 milyonluk bir halkı köleleştirip asimile etme oyununun tam kendisidir. Kürt halkını inkâr edip asimile etmeye çalışan zihniyetin kim olduğunu, bakın, görürsünüz.
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Kim, adını söyle, kim? Söyle, söyle!
İDRİS BALUKEN (Devamla) - Üçüncü olarak, emperyalizm, bu ülkedeki darbe hukukuna sahip çıkanların zihniyetinin ta kendisidir.
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Hadi oradan sen de!
İDRİS BALUKEN (Devamla) - 12 Eylül Anayasası'nın bütün yasakçı zihniyetini hâlâ Anayasa Uzlaşma Komisyonunda savunan kimse, emperyalist zihniyet o zihniyetin ta kendisidir.
HALUK EYİDOĞAN (İstanbul) - Olayı saptırıyorsun!
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Niye Amerika'ya gittiniz de rol kapmaya çalıştınız, Sayın Baluken, onları açıklayın.
İDRİS BALUKEN (Devamla) - Biz başından beri antiemperyalist olduğumuz için?
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Niçin gittiniz Amerika'ya?
İDRİS BALUKEN (Devamla) - ?yoksulların, ezilenlerin mücadelecisi olduğumuz için?
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Kürecik füze kalkanına ne diyorsunuz, bir şey söylüyor musunuz?
İDRİS BALUKEN (Devamla) - ?Orta Doğu'daki en büyük halk hareketi olduğumuz için?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Patriot'lara ne söylüyorsunuz?
İDRİS BALUKEN (Devamla) - ?bütün emperyalist oyunlara karşı bedel ödeyerek dimdik ayaktayız, ayakta olmaya da devam edeceğiz.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.