| Konu: | İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ'NİN AK PARTİ GRUP ÖNERİSİ ÜZERİNDE YAPTIĞI KONUŞMASI SIRASINDA ŞAHSINA SATAŞMASI NEDENİYLE |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 25 |
| Tarih: | 04.12.2013 |
LÜTFİ ELVAN (Karaman) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Öncelikle şunu ifade edeyim: Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nu Meclisin gündemine getiren AK PARTİ Hükûmetidir, AK PARTİ iktidarıdır. AK PARTİ hükûmetlerine gelinceye kadar hiçbir iktidar, hiçbir parti Muhasebei Umumiye Kanunu'nu değiştirmeye cesaret edememiştir. Bu cesareti gösteren tek parti AK PARTİ'dir.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Yalnız mı değiştirdiniz?
LÜTFİ ELVAN (Devamla) - Elbette destek verilmiştir Meclis Genel Kurulunda, bunu ifade edeyim, destek verilmiştir. Ama AK PARTİ iktidarlarına kadar hiçbir hükûmet bu kanunu değiştirmeye cesaret edememiştir. Bu birincisi.
ERKAN AKÇAY (Manisa) - 57'nci Hükûmet cesaret edip tasarı taslağını da hazırlamıştı.
LÜTFİ ELVAN (Devamla) - İkincisi...
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Değiştirmeye gerek görülmemiştir.
LÜTFİ ELVAN (Devamla) - Öyle mi efendim? Çağın gerisinde kalmaya devam edelim! İşte bizim anlayışımızla sizin anlayışınızın farkı o.
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Lütfi kardeşim, teknoloji, sistemler değişiyor. İhale Kanunu'nu siz değiştirdiniz.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - İhale Kanunu'nu 100 kez değiştirdiniz.
LÜTFİ ELVAN (Devamla) - Biz, dünyadaki değişim ve dönüşümü o an için okuyan ve o değişim ve dönüşümü hemen uygulayan bir partiyiz. Bizimle sizin farkımız o.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sizin anlayışınız İhale Kanunu'nu 100 kez değiştirdi.
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Demek ki o tarihte ihtiyaç olmuş. Onu anlatmaya çalışıyorum.
LÜTFİ ELVAN (Devamla) - Şimdi, değerli arkadaşlar, şunu ifade edeyim, fazla zamanım kalmadı.
Şimdi, Sayın Akif Hamzaçebi Grup Başkan Vekilimiz şunu ifade etti: "Düzenlilik denetimi kamu zararını kapsar." Eğer 6085 sayılı Kanun'a bakarsanız düzenlilik denetiminin kamu zararından tamamıyla ayrı olduğunu görürsünüz. Kamu zararının düzenlendiği madde 6085 sayılı Kanun'da farklı bir maddedir. Yargılamaya esas rapor bölümüne bakarsanız onun cevabını orada bulursunuz diyorum.
Hepinize saygılar sunuyorum efendim. (AK Parti sıralarından alkışlar)