GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 23/1/2014 TARİHİNDE KAYSERİ-MALATYA KARAYOLUNDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:52
Tarih:24.01.2014

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Şimdi, şöyle, olayın meydana geldiği... Öncelikle şunu söyleyeyim: Bütün, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Böyle bir kazanın tekrar yaşanmamasını da, ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanmamasını da yüce Allah'tan diliyorum.

Şimdi, olayın olduğu saat Sayın Bakanın söylediği saat. Hemen, haber alınır alınmaz ilk ambulanslar Pınarbaşı'dan gitmiştir ve ayrıca, saat üçü beş geçe itfaiyeler orada olmuştur. Ama, itfaiyelerin oraya varmasından sonra, otobüsün devrildiği ve altında insanların kaldığı haber verilince vinç gönderilmiştir, yine Pınarbaşı'dan gönderilmiştir. Oradan gelen ilk yaralılar otobüslerle getirilmiştir ilk Pınarbaşı Devlet Hastanesine. Ama, Pınarbaşı Belediye Başkanımız oraya hemen gitmiştir, onu da belirteyim, Milliyetçi Hareket Partilidir. Yani "Hangi partiden olduğunu bilmiyorum." dedi. Kabul ediyorum, burada parti de önemli değil.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Kaza yerine giden yok, kaza yerine giden belediye başkanı yok. Ben Belediye Başkanını bildiğim hâlde söylemedim. Neden gitmemiştir?

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Tekrar ediyorum, parti de önemli değil. Başkan hemen gitmiştir, ilgilenmiştir, hatta hastaneye getirilen yaralılara ilk müdahalelerde bizzat başında bulunmuştur ve Kayseri'ye nakledilecekler gelen ambulanslarla Kayseri'ye nakledilmiştir.

Kaymakam Bey, yine, aynı şekilde direkt ilgilenmiştir. Burada, yani "Hiç gitmedi." gibi bir düşünce yanlış, hemen, anında müdahale edilmiştir ama kar bir taraftan, sis bir taraftan ve 35 kilometre uzaklıkta Pınarbaşı'na mesafe. Karlı bir ortamda bir vincin gitmesi kolay değil, biliyorsunuz. Ama, ambulanslar hemen, anında -Bakan Bey'in söylediği gibi- ikiyi kırk geçe orada olmuştur, 35 kilometre mesafeye karlı alanda, normal bir zamanda varmıştır. Ama, hemen arkasından gönderilen itfaiyeler aracın altında insan kaldığı tespiti yapınca vinç gönderilmiştir ve vinç gerekli işlemi yapmıştır. Yani, dolayısıyla, orada "Şu şudur, bu budur." değil, hepsi bizim insanımız, insandır sonuç olarak. Bu insanlarımızın hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, tekrar böyle bir kaza yaşanmamasını dilerim canıyürekten, Allah bütün yakınlarına sabır ihsan eylesin.

Teşekkür ediyorum.