GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 17 VE 25 ARALIK TARİHLERİNDE YAPILAN SORUŞTURMALARDA KARA PARA AKLAMA VE GAYRİAHLAKİ İLİŞKİLER GİBİ İDDİALARLA TÜRK YARGISI ÖNÜNDE OLAN BİR KİŞİNİN TÜRK BAYRAĞI ARKASINDA OLMAK ÜZERE BİR PAZARLAMAYA TABİ TUTULMASINI KINADIĞINA VE ADANA'DAKİ SEÇİMLERLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SIKINTI OLMADIĞINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:79
Tarih:22.04.2014

OKTAY VURAL (İzmir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Öncelikle bir konuyu ifade etmek istiyorum. Özellikle bu 17 Aralık ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan soruşturmalarda, özellikle kara para aklama, haram para aklama ve gayriahlaki ilişkiler olmak üzere çok kapsamlı iddialarla hâkim önüne çıkan ve Türk yargısının önünde olan bir şahsiyetin, bir kara para aklamacının, televizyonlarda ve medyada aklanmak istenircesine, Türk Bayrağı arkasında olmak üzere bir pazarlamaya tabi tutulmasını kınıyorum. Bu konuda fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisindeyken böylesine şüpheli olanların Türk Bayrağı'nı bir istismar vasıtası olarak kullanıp üstelik de Adalet ve Kalkınma Partisinin ekonomik politikalarını başarıya ulaştıran şahsiyet olarak lanse edilmesi karşısında, AKP'nin yandaşı medyanın bunu pazarlaması karşısında, herhâlde, muhtemelen yeni Bakanlar Kurulunda ekonomiden sorumlu bir bakan olarak atanılması düşünülüyor ama böylesine bir kişinin bu şekilde pazarlanmış olması Türk medyasının yüz karasıdır.

Biraz önce Engin Bey'in ifade ettiği konu, efendim, Adana'da Milliyetçi Hareket Partisi 21 bin oyla Büyükşehir Belediye Başkanlığını almıştır. Bu konuda itirazlar olmuştur, her itirazda da Milliyetçi Hareket Partisinin oyu artmıştır. Ne kadar enteresandır ki Adana'daki seçimlerle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin adayları -beraber, birlikte- ortak basın toplantısıyla "Seçimler yenilensin." demişlerdir. Dolayısıyla, bu paradoksu da bu şekilde ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Adana'daki seçimlerde gerekli dersi verdiğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla, Adana'daki seçimlerle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını da belirtmek istiyorum.

Teşekkür ederim.