| Konu: | MECLİS BAŞKANLIĞININ GENEL KURUL GÖRÜŞMELERİNİN MECLİS TV'DEN YAYINLANMAMASIYLA İLGİLİ TUTUMUNUN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞUNA İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 84 |
| Tarih: | 05.05.2014 |
İDRİS BALUKEN (Bingöl) - Sayın Başkan, bu konuyla ilgili Halkların Demokratik Partisi olarak bizler de 76 milyon halkımızın, vatandaşımızın bilgi edinme hakkının göz önünde bulundurulması ve bu nedenle bugünkü tartışmaların tamamının TRT'den naklen yayınlanması için başvuruda bulunduk. Ancak anladığımız kadarıyla, AK PARTİ Grubu özellikle bu konuyla ilgili bütün tartışmalardan halkımızı soyutlamak istiyor. Bu konuda daha önce Meclise getirmiş oldukları soruşturma önergelerinde 4 bakan hakkındaki iddiaları, fiilleri ve o fiillerin hangi maddelere aykırılık taşıdığını da gizleyen bir usulle bu soruşturma önergesini ele almışlardı. Ancak daha sonra Meclis Başkanlığına yaptığımız itirazlar neticesinde, AK PARTİ, İç Tüzük'e aykırı olarak hazırlamış olduğu o soruşturma önergesini geri çekip, fiili ve hangi maddelere aykırılık olduğunu yazdı ama onun devamı olarak da bugün, pazartesi günü Meclis yayınının olmayacağı biliniyor... Bu konuda İç Tüzük Komisyonunda da ısrarla Meclis yayınlarının yirmi dört saat boyunca halkımız tarafından takip edilmesini muhalefet partileri olarak önermemize rağmen, AK PARTİ Grubu bu değişikliğe karşı çıktı. Şimdi, anlıyoruz ki kendisini rahatsız eden konularda, bazı tartışmaları halkımızın gözünden saklamak için, halkımızın gündeminden kaçırmak için ısrarla bu Meclis TV'yle ilgili yayınlarda bu çözümsüz tavrını sürdürüyor.
BAŞKAN - Teşekkür ederim.
İDRİS BALUKEN (Bingöl) - Bugünkü tutumunu da biz bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bunun kabul edilemez olduğunu belirtmek istiyoruz. Meclis Başkanlık Divanının da Genel Kurula pazartesi günü bu kadar önemli bir konunun, neredeyse ülkenin altı aydır en önemli gündem maddesi olan konunun getirilmesini de anlaşılmaz bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.