GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONUÇLARININ MİLLETİMİZE VE İSLAM COĞRAFYASINA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİĞİNE, CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I KUTLADIĞINA VE BAŞBAKAN OLARAK GÖREV SÜRESİNİN AYIN 28'İNDE DOLDUĞUNA İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:131
Tarih:12.08.2014

AHMET AYDIN (Adıyaman) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Tarihî bir seçimi dün, 10 Ağustos Pazar günü itibarıyla geride bıraktık. Yeni Türkiye yolunda çok önemli bir süreci bu millet başarıyla geçmiştir. Daha demokratik, daha özgür, daha müreffeh, 2023 vizyonuna hazırlanan öncü bir ülke Türkiye bu demokrasi sınavından da başarıyla çıkmıştır. Bu seçimde 77 milyon insan kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır, milletimizin her bir ferdi kazanmıştır, millî irade asıldır dedik ve millî irade kazanmıştır. Bu büyük teveccühten dolayı AK PARTİ Grubu olarak milletimizin her bir ferdine tekrardan ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızı da tebrik ediyoruz.

Hayatı başarılarla dolu olan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Başbakanlığa kadar İstanbul'u, Türkiye'yi değiştiren, dönüştüren, reformların öncüsü, yeni Türkiye'nin mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı zaten başarılarıyla herkes biliyor. Bu Cumhurbaşkanlığı makamında da başarılarının devamını diliyoruz aynı şekilde.

Tabii ki, bütün vesayet makamlarını Türkiye adım adım geride bırakıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı da bu şekilde değişecek, dönüşecek, cumhurun makamı hâline gelecek. Dolayısıyla bu makamda, bu ülkede yaşayan herkes "Türkiyeli" kavramıyla birlikte bir arada, kardeşçe, huzur içerisinde, refah içerisinde 2023'e doğru koşacaktır.

Değerli Başkanım, yine aynı şekilde, Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim usulü, görevi devralması gerek Yüksek Seçim Kurulunun kararları gerek Anayasa'mız gerekse de mevcut Cumhurbaşkanlığı Yasası'nın ilgili hükümleri birlikte değerlendirildiğinde Başbakanlık görevinin 28'ine kadar devam ettiği çok açık ortadadır çünkü mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün ayın 28'ine kadar görev süresi devam ediyor. Dolayısıyla, 28'inde -daha önce Yüksek Seçim Kurulunun 15'inde düzenleyeceği tutanak burada Genel Kurula Meclis Başkanlığı tarafından sunulmak suretiyle- aynı gün yemin etmekle yeni Cumhurbaşkanımız, 12'nci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan görevine başlayacaktır, aynı gün önceki görevleri de son bulmuş olacaktır. Bundan kimsenin de kuşkusu, endişesi olmasın. Görevlerini de tamamen Anayasa ve yasaların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde kullanacaktır kendileri.

Bir kez daha bu yeni görevinde ilk defa halkın reyiyle seçilen 12'nci Cumhurbaşkanımızı kutluyoruz. Ülkemiz için, milletimiz için, tüm dünya için, özellikle mazlum, mağdur milletler ve İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)