| Konu: | 4 siyasi parti olarak kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin araştırılması konusunda bir araştırma komisyonu kurulması kararı aldıkları için bu konudaki grup önerilerini geri çektiklerine ilişkin |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 15 |
| Tarih: | 18.11.2014 |
PERVİN BULDAN (Iğdır) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bilindiği gibi, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ülkemizin de en yakıcı sorunlarından bir tanesidir. Çoğu "namus ve töre cinayeti" olarak adlandırılan kadın cinayetleri toplumda olağan karşılanan bir olgu hâline gelmiştir. Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve cinayetler her yıl bir önceki yıla göre artarak devam etmektedir.
Halkların Demokratik Partisi olarak bu konuda vermiş olduğumuz 15 adet araştırma önergemiz ve 2 adet de kanun teklifimiz vardır. Bugün yine bu konuda Genel Kurula, Halkların Demokratik Partisi olarak bir grup önerisi sunmuştuk. MHP'nin de aynı mahiyette vermiş olduğu bir grup önerisi vardı. Ancak grup önerisi görüşmelerine başlamadan önce, gerek iktidar partisi gerekse diğer muhalefet partileriyle yaptığımız istişareler neticesinde, önümüzdeki hafta 4 siyasi partinin ortaklaşa vereceği önergelerle bir komisyon kurulması kararını almış bulunmaktayız. Halkların Demokratik Partisi olarak bu komisyonun kurulmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz ve bu komisyonun kurulması amacıyla da bugünkü grup önerimizi haftaya görüşülmek üzere geri çekiyoruz ve teşekkür ediyoruz.