| Konu: | AK PARTİ Grubu olarak, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'a, eşinin vefatı nedeniyle başsağlığı dilediklerine ve Ahmet Kaya'nın 14'üncü ölüm yıl dönümüne ilişkin |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 15 |
| Tarih: | 18.11.2014 |
MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum.
MHP Grup Başkan Vekili Sayın Oktay Vural'ın değerli eşleri Profesör Doktor Tuba Vural'ın vefatı dolayısıyla, grubumuz adına başsağlığı ve taziye dileklerimizi iletiyoruz. Merhumenin mekânı cennet olsun, nur içinde yatsın. Sayın Tuba Vural'la Gazi Üniversitesinde de beraber çalışmıştık. Kayıp sadece Grup Başkan Vekilinin eşi değildir, aynı zamanda akademik hayattır. Tuba Hanımın katkılarını biliyoruz. İnsan olarak da zarif kişiliğine şahsen şahit oldum. İnsanın aklına doğrusu şu şiir geliyor: "Canlar çekilip Hazret-i Mevla'ya giderler; /Cûylar gibi kim canibi deryaya giderler. /Defn olur ise zir-i zemîne ne gam ebdan; /Ervah geri onlar, âlemi bâlâya giderler." Hakikaten Tuba Hanım da âlemi bâlâya gitmiş olan bir insandır. Grubumuz adına taziyelerimi iletiyorum.
Bir başka husus, izin verirseniz: 16 Kasım 2000 yılında Paris'te hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın 14'üncü ölüm yıl dönümündeyiz. Ahmet Kaya'nın müziğine, fikirlerine, orada temsil ettiği değerlere yakın durabiliriz, uzak durabiliriz, karşı olabiliriz, yanında olabiliriz ama halk katında Ahmet Kaya'nın müziğinin ve orada terennüm ettiği duyguların, sözlerin bir karşılığı olduğunu biliyoruz. "Üstelik müzik evrenseldir." diye hepimiz biliriz. Siyasal bir kişiliği olmasına rağmen Ahmet Kaya'nın müziği, siyasal sınırları aşarak çok farklı kesimlerden insanlar tarafından zevkle dinlenmiştir. Müziğin gücü budur. Ahmet Kaya farklı bir insandı. Farklılıklara tahammül edemeyen bir Türkiye'de yurt dışına kaçmak durumunda kaldı. Ülkelerin gelişmişliklerini ve medeniliklerini tayin eden, mutlaka onların farklı kültürel ve estetik değeri olan insanları da bağırlarına basma kapasitesidir. Allah'a şükür ki bugün böyle bir Türkiye var.