GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: üzeyyen Senar'a ve 13'üncü ölüm yıl dönümünde Kırşehir eski Milletvekili Osman Bölükbaşı'na Allah'tan rahmet dilediklerine ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:53
Tarih:10.02.2015

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Siyasetin geçmişe ilişkin bir hafızasının olması gerekir, geleceğe ilişkin rüyaları olduğu gibi. Geçmişe ilişkin hafızasında da iz bırakan insanlar yapıp ettikleriyle aynı zamanda örnek oluştururlar. Rahmetli Osman Bölükbaşı bunlardan birisiydi, Türk siyasi hayatına kendi karakterini vurmuş bir insandı; keskin zekâsı, hazırcevaplığı, güçlü natıkasıyla meydanları dolduran birisiydi. Onun herhâlde unutulmaz sözlerinden birisi "Yeteri kadar darı vermeyen ekin tarlası gibi sapınız çok, samanınız çok ama taneniz az." şeklinde, yine, meydanlardan kendisini dinleyenlere yönelttiği ironik eleştiri olmuştur. Kendisini rahmetle anıyoruz.

Müzeyyen Senar Türkiye'de sesiyle, tarzıyla, tavrıyla, hanımefendiliğiyle hem sanatçılara örnek olmuş birisiydi hem de aynı zamanda, Yahya Kemal'in ifadesiyle, bizim gök kubbemizi kalbimize ve ruhumuza göre çınlatan çok önemli seslerden birisiydi. Kendisi vefat etti ama şarkıları bizim kolektif varlığımızda ortak bir şekilde söylenmeye devam edilecektir. Rahmet diliyorum.