| Konu: | Elâzığ'da bir öğrenci yurdundaki taciz ve tecavüz iddialarıyla ilgili olarak Hükûmetin bilgi vermesi gerektiğine ilişkin |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 75 |
| Tarih: | 12.03.2015 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Oturum başladıktan sonra Sayın Bakan katıldığı için soramadık ama Sayın Oktay Bey'in de ifade ettiği gibi, Elâzığ'da meydana gelen taciz ya da tecavüz iddiaları karşısında gerçekten kamuoyu bugün -sosyal medya da dâhil olmak üzere- son derece büyük bir infial içerisinde.
Sayın Bakan, TÜİK de bir veri açıkladı, tecavüz ve tacizde beş yılda yüzde 30 artış olduğunu ifade ediyor Türkiye İstatistik Kurumu. Yani, iktidarınız ve Hükûmetiniz döneminde böylesine önemli bir artış da söz konusu. Bu yurtta meydana gelen bu hadiseler nasıl oluyor da önlenemiyor ve bu konuda neler yaptınız, özellikle Elâzığ'daki olayda? Kamuoyunu ve Meclisimizi bilgilendirmenizi biz de talep ediyoruz.