GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Üniversitelerdeki bölücü terör örgütü yapılanmalarına ve Polis Kolejinin kapatılması nedeniyle yaşanan sorunlara ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:82
Tarih:24.03.2015

OKTAY VURAL (İzmir) - Teşekkür ederim.

Sayın Başkan, 2 konuyu eğer burada bir sayın bakan varsa, Türkiye'yi yönetmekten sorumlu bir Bakanlar Kurulu ve mensubu varsa, onların dikkatine sunmak istiyorum.

Efendim, üniversitelerde, fakültelerde maalesef bölücü terör örgütü yapılanmaları orada sınava giren insanlara yönelik terörize hareketlerini devam ettiriyor. Maalesef, üniversitelerimizde böyle bir yapılanma, açıkçası, eğitim ve öğrenim özgürlüğünü engelleyecek noktaya gelmiştir. Bu çerçevede, Siyasal Bilgiler Fakültesinde marjinal, bölücü örgüt yapılanmasının perşembe günü yaptığı saldırı, daha sonra sınava girecek öğrenciler üzerinde yaptığı saldırılar neticesinde tatil edildi, sınavlara girme ötelendi ancak bu tehdit devam ediyor. Bu öğrencilerin sınava girmesini temin etmek, Hükûmetin ve rektörlüğün sorumluluğu altındadır. Bu öğrencilere yönelik fiilî bir şey olursa sorumlusu onlar olacaktır. Dolayısıyla, bu çerçevede, hem emniyeti hem de rektörlüğü gerekli güvenlik tedbirlerini alarak bu gençlerin sınava girerek öğrenim hakkının mağdur edilmemesi konusunda, can güvenliğini sağlama konusunda gerekli tedbirleri almaya ivedilikle çağırıyorum. Ege Üniversitesinde yaşadığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehit edilmesine götüren süreçle ilgili gelişmeler, Türkiye'yi ve gençleri büyük ölçüde rahatsız etmiştir. Bu bakımdan, bu yapılanmalar ve engellemeler konusunda devletin iradesinin kullanılması gerekiyor.

Ayrıca, biraz önce bir ebeveyn aradı, bir baba aradı. Polis Kolejinde 11'inci sınıfta oğlu var ve Polis Kolejinin kapatılmasından dolayı çocuğunun şu anda vücudu yaralar içerisinde, sıkıntı içerisinde. 470 puanla girmiş, şimdi kendisine "270 puanla girilecek yerlere gidin." deniyor. Şu anda 3'üncü, 4'üncü sınıfta olanlara birkaç aylık kursla komiser yardımcılığının önünü açanlar, maalesef, 11'inci sınıftaki kimselerin bu hakkını elinden alıyor. Bu konuda bir baba feryat ediyor "Bu, bir zulümdür, benim oğlumun önünü kesiyorsunuz." diye. Dolayısıyla, bu konuda, o babanın feryadına --biraz önce aradı- tercüman olmak üzere, yine görmeyen gözlere, duymayan kulaklara bu ibretlik konuyu iletmeyi görev addettim. Bu zulümden vazgeçilmeli. Bu insanların hakkını hukukunu korumak da devletin görevidir.

Ben, bunları Hükûmete iletmek üzere söz aldım.

Teşekkür ederim Sayın Başkan.