GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: MHP Grubu olarak, Çağlayan Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınarak öldürülmesine ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:88
Tarih:01.04.2015

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Her şeyden önce, dünkü elektrik kesintisinin de içerisinde bulunması sebebiyle Çağlayan Adliyesinde meydana gelen ve teröristlerin nasıl girdiklerinin ve onlarla ilgili kayıtların da alınamadığı bir ortamda şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yapılan hain saldırıyı şiddetle, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına, tekrar kınıyorum.

Ancak, teröristleri ve terörü lanetlemek yetmiyor, bununla ilgili önceden istihbari bilgileri almak gerekiyor. Ayrıca, şehidimizin herhangi bir otopsiye tabi tutulmaksızın kimler tarafından kurşunlandığının da tespit edilmemesi... Çünkü içinde bulunduğu odada üzerinin de birçok farklı tozlarla kaplanmış olması birtakım şüpheleri ortaya çıkarıyor. Muhakkak ki bunun sonuna kadar araştırılması Hükûmetin birinci derecede borcudur.

Bu vesileyle, başta ailesi olmak üzere, Türk milletine başsağlığı diliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerine, yakınlarına ve hukuk camiasına yine başsağlığı diliyorum. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin öncelikle alınması, havaalanına bile girerken herkesin kontrol edildiği bir ortamı göz önüne alacak olursanız adliyeye girişlerin de muhakkak, kim olursa olsun, aynı şekilde kontrol altına alınması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum.

Saygılar sunuyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Halaçoğlu.