GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Milletvekillerinin, Meclisi çalıştırmamak adına, bilhassa söz almak için bilerek tahrik edici cümleler kullandıklarına ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:59
Tarih:20.02.2015

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, biz bugün çalışmaya saat ikide başladık. Şu anda saat altı ve biz daha gündeme değil, Başkanlığın sunuşlarına ve grupların önerilerine dahi geçmedik. Ben bugün söz isteyen bütün arkadaşlarıma söz verme çabası içinde oldum, bunu da gerçekleştirdim. Ama bakın, sayın milletvekilleri, ben şimdiye kadar burada sekiz senedir görev yapmaktayım, şu ana kadar bugün milletvekillerinin birbirlerinin gruplarına karşı bu kadar hakaret içerici sözler sarf ettiğine tanık olmadım. Hepimizin, her partinin siyasi düşüncesi farklıdır. Bunları partilerimize, partililerimize hakaret edecek bir şekilde dile getirmek bu Meclise yakışmıyor.

Bizim toplumumuz, milletimiz bizden çalışma bekliyor, biz bunun için maaş alıyoruz burada. Dört saat oldu gündeme geçemedik. Birbirimizle ilgili ağır konuşmalar, bilerek ve bilhassa söz almak için, tekrar ediyorum, bilhassa söz almak için tahrik edici cümleler kullanarak dört saatimizi buraya kadar getirdik.

Şimdi izninizle ben grup başkan vekillerine yerinden söz vereceğim, sürelerini de kesmeyeceğim. Ve lütfen Meclisi çalıştıralım, herkes bizi izliyor.