GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın CHP grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:16
Tarih:17.12.2015

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Efendim, Sayın Naci Bostancı'yı dikkatle dinledik. Sayın Naci Bostancı, tabii, kendi üslubu dairesinde bir argüman üretmek için veya öyle bir görüntü vererek, İlknur Hanım'ın yapmış olduğu konuşmadaki bir dil sürçmesi için "Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından eleştiri konusu oldu, buna dayanılıyor." gibi bir şeyler söylemeye çalıştı.

Biz, değerli mevkidaşımızın orada kullandığı bu ifadeyle ilgili böyle bir siyasi çıkarın peşinde olsaydık pek çok kez yaptığımız gibi söz alır, bunu dile getirirdik. Elbette ki gruptaki arkadaşların o anda bundan dolayı fark ettiklerini hissettirmeleri normal ama bizim fark ettiğimiz şudur ki: Sayın Naci Bostancı'nın yaptığı iş, Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkan vekilleri arasındaki bir asimetrik rekabet yaratmak suretiyle kendi grup başkan vekilinin burada sarf ettiği sözü şimdi televizyonların çokça izlendiği saatlerde bütün Türkiye'ye teşhir etmekten ibarettir. Bizim yapmadığımızı yapmayı tercih etti, doğru değildir.

Teşekkür ederim.