| Konu: | Millî Eğitim Bakanlığının şube müdürü atamalarının iptaliyle ilgili Danıştay kararlarına uymadığına ve turizm sektörünün sorunlarına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 18 |
| Tarih: | 23.12.2015 |
NURETTİN DEMİR (Muğla) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti midir? Bu konuda endişelerim var. Danıştay, Millî Eğitim Bakanlığının 1.709 şube müdürü atamasını kesin olarak iptal etti. Millî Eğitim Bakanlığı neden bunları uygulamıyor, atamaları neden yenilemiyor? Bu hukuksuzluğa neden Hükûmet göz yumuyor?
Ayrıca turizm sektörü pek çok sorunla baş başadır. Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli seyahat acentelerimizin kendi müşterilerini taşıyan araçlarına ayrıca Bakanlığınızdan, Ulaştırma Bakanlığından D2 ve A1 belgesi alınması mecburiyeti getirilmiştir. Bu durum seyahat acentelerini zor duruma soktuğu gibi ekonomik sorunlar yaşayan turizm sektörünü de olumsuz etkilemektedir.
Yine, tüm hava yolu şirketleri, kendi İnternet sitesinden, bayisi olan seyahat acentelerinden daha uygun bilet satışı yapmaktadır. Bu durum 6.500 seyahat acentesini yok sayarak haksız rekabete yol açmaktadır.