GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın yaptığı gündem dışı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:64
Tarih:31.03.2016

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Kırklareli Milletvekilimiz Sayın Türabi Kayan biraz önce yaptığı konuşmada -daha sonra bilgileri de aldım- Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatıldığını ve imam hatibe dönüştürüldüğünü söylemişti.

Konuyu araştırdım şimdi, sayın milletvekilindeki bilgiler yanlış, doğrusu şu: Babaeski'de 3 tane mesleki teknik lisemiz var. Bir tanesi Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, diğeri Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncüsü de İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bu "İmam hatibe dönüştürülüyor." denilen okul hâlen faaliyetine devam eden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Buranın 190 öğrencisi var, önümüzdeki dönemde bu 190 öğrenci Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine alınıyor, çünkü bu bina, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 derslikli bir bina, eski bir bina, zaten oraya geçici olarak imam hatip öğrencisi de alınmış, onunla beraber meslek lisesi devam ediyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Biraz daha müsaade eder misiniz Sayın Başkan.

BAŞKAN - Bir dakika daha ekleyeyim, tamamlayın lütfen Sayın Bakan.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Babaeski Meslek Lisesi 24 derslikli, 330 öğrencisi var. İMKB Meslek Lisesi, 3'üncü meslek lisesi de 18 derslikli ve 293 öğrencisi var. Demek ki "Babaeski'de meslek liseleri kapatılıyor, imam hatibe dönüştürülüyor." iddiası doğru değil. 3 tane meslek lisesi var, bunlardan 2 tanesi -24 derslikli ve 18 derslikli olanlar- günün şartlarına da uygun atölyeleri olduğu için devam ediyor, diğeri zaten eski ve atölyesi de kullanılmaz durumda. Orası tadilattan sonra başka bir okul türüne dönüştürülebilir ama şu anda 3'ü de devam ediyor.

Teşekkür ederim.