GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hükûmetin, Mali Suçları Araştırma Kurulu aracılığıyla Panama belgeleriyle ilgili araştırma yapması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:88
Tarih:11.05.2016

AYTUĞ ATICI (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Değerli arkadaşlar, Panama belgeleri dünyanın gündemine oturdu. Bu belgelerle dünyada kara para aklayanlar ifşa edildi. İzlanda'nın Başbakanı istifa etti, İngiltere Başbakanı babasının buradaki hesabından kazandığı paradan vergi ödemediğini söyledi. Böylece belgelerin doğruluğu ispatlanmış oldu. Yeni belgelerde siyasetçilere çok yakın insanların Panama'da "offshore" hesapları kullandığı ortaya çıktı. Bu siyasetçiler arasında Türkiye'den AKP Hükûmetine yakın olan isimler olduğu da iddia ediliyor.

Şimdi, Hükûmete düşen, Mali Suçları Araştırma Kurulu aracılığıyla olaya derhâl el koyup acilen araştırma yapmaktır. Eğer AKP Hükûmeti bu araştırmayı yapmaz ise herkeste bu işin uzantılarının Hükûmetin içine kadar uzanacağı algısı oluşacaktır.

Teşekkür ederim.