GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 23 Kasım Ertuğrul Dursun Önkuzu'nun ölümünün 46'ncı yıl dönümüne, vatan, millet ve bayrak uğruna şehit düşen ülküdaşlarını, bu toprakları vatan yapan, hainlerle mücadelede hayatını kaybeden şehit ve gazileri, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i minnet ve şükranla andığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:25
Tarih:23.11.2016

ERHAN USTA (Samsun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Ben de Erkan Bey'in kaldığı yerden aslında devam etmek istiyorum.

Allah katında peygamberlerden sonraki en üstün rütbe iman ediyoruz ki şehitliktir.

Müslüman Türk milletinin şerefli mazisinde bir hilal uğruna nice güneşler batmıştır, vatan ve millet yolunda nice fedakârlıklar, nice destansı mücadeleler yaşanmıştır. Her şeyden aziz bildiğimiz bu aziz topraklar şehit kanıyla sulanmıştır ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrak rengini şehit kanlarından almıştır.

Şehitlerimiz, zalime meydan okuyan cesaret, haine aman vermeyen asalet, vatana kol kanat geren hamiyet, millete hizmetkârlıkla onurlanan haysiyettir. Şehitlerimiz bizim gururumuz, iftiharımızdır, ebediyete kadar da öyle kalacaktır.

Türkiye'nin varlık ve birlik yolunda devamı, Türk ve İslam'ın istikbal ve istiklal rotasında ilerleyebilmesi tarih boyunca birçok engelle karşılaştı. Türk milletinin önünü kesmek amacıyla asırlarca tuzak kurdular, kardeşliğimizi dinamitlemek niyetiyle operasyon yaptılar, oyunlar tertiplediler, millî bekamızı yıkmak için kuyruğa girdiler, birbirimize girmemizi, birbirimizden kopmamızı planladılar.

Bundan tam kırk altı yıl önce Ertuğrul Dursun Önkuzu 23 Kasım 1970 tarihinde henüz 22 yaşındayken hainler tarafından katledildi. 1970'li yıllar ülkücü hareketin zafere giden yolda en büyük bedeli ödediği yıllar olmuştur. Türk devletini ve milletini kuzeyden esen kızıl rüzgâra karşı koruma uğruna 5 binden fazla ülkücü genç kahpe kurşunlara göğüs gererek toprağın kara bağrına bir gül bahçesine girercesine düşmüştür. Binlerce ülkücü gazi olmuş, birçoğu bu asil mücadelenin cefasını zindanlarda çekmiştir ama Müslüman Türk milliyetçileri binlerce yıldır olduğu gibi yine yılmamışlar, yıkılmamışlardır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Usta, lütfen bir dakikada toparlayalım.

ERHAN USTA (Samsun) - Dursun Önkuzu, şehadetiyle birlikte Türk milliyetçileri için mücadelenin, azmin ve kararlılığın sembolü olmuş, kendisinden sonra gelenlere rehber olmuştur. Türk milliyetçileri, dün olduğu gibi bugün de "Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben." düsturuyla hareket etmiştir. Evet, Dursun Önkuzu'nun şehadeti Türkiye'de çok şeyi değiştirmiştir. Ülkücüler bin ölüp bin dirilmişlerdir. Uyuyan gafillerin bir kısmının uyanması bu olayların üzerine olmuştur. Biz şehitlerimizin yolundayız. Biz, sinesinden doğduğumuz Türk milletinin yanındayız. Biz, şehit duasıyla şifa bulan, ecdat yadigârı değerlere gelecek uman, Allah'tan başkasına kulluğu reddeden, gücünü tarihten alan, kimliğini millî kültür kaynağında bulan Milliyetçi Hareket Partisiyiz.

Bu düşüncelerle, vatan, millet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş binlerce şehit ülküdaşımızı, bu toprakları bize vatan yapan bütün şehit ve gazilerimizi, doğu ve güneydoğuda hainlerle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi ve gazilerimizi, merhum Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş Bey'i minnet ve şükran hislerimle anıyor, Cenab-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum.

Teşekkür ederim.