| Konu: | 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı 3'üncü Tur görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 34 |
| Tarih: | 08.12.2016 |
OKAN GAYTANCIOĞLU (Edirne) - Ben Tarım Bakanına soruyorum.
1) 2017 yılı için kaç tane ziraat mühendisi, veteriner, su ürünleri mühendisi ve gıda mühendisi atamayı düşünüyorsunuz?
2) Çiftçiler düşük piyasa fiyatlarından oldukça mağdur oldular. Zaten birçoğu ipotekli krediler kullanarak ciddi olarak borçlular. Acaba, çiftçi borçlarını silme, erteleme ya da taksitlendirme düşünüyor musunuz?
3) 356 yetkilendirilmiş veterinerin görev süresi 20 Mart 2017'de bitiyor. Bunların durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
4) Geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye genelinde hazine arazileri satışı yapılmıştır. Hazine arazileri öncelikle işledikleri kişilere satılmıştır, ancak bu şahıslar ürünlerdeki düşük fiyatlar karşısında çok zor durumda kalmışlardır. Satın aldıkları arazilerin bedellerini ya da taksitlerini ödeyememişlerdir. Bu şahısların hak kaybına uğramaması için borçların yeniden yapılandırılması hakkında yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
Teşekkür ederim.