| Konu: | GENEL KURUL ELEKTRONİK SİSTEMİNDE MEYDANA GELEN HATANIN AYDINLATILMASINA İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 3 |
| Tarih: | 05.10.2011 |
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Biraz önce elektronik sistemdeki bir hata ihtimali iddiasıyla grubumuza yönelik bir suçlama söz konusu oldu Sayın Başkan. Ben, Başkanlık olarak bu konuyu aydınlatmanızı istirham ediyorum. Yani bunun, bizim grubumuzla, iktidarımızla, partimizle ne alakası var Allah aşkına?
HASİP KAPLAN (Şırnak) - Sizin polisiniz saldırıyor. Sizin polisleriniz soruşturma açıyor. Sizin, operasyonları kendi özel görevli mahkemeleriniz?
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Yani bu ne zaman dizayn edildi? Şu sistem, elektronik sistem ne zaman dizayn edildi, ne zaman yürürlüğe girdi değerli arkadaşlar? Aklınıza gelen her konuda?
Bakın, buradaki sistem, iktidarıyla muhalefetiyle bütün konuşmacılara uygulanmaktadır, aynı şekilde uygulanmaktadır. Gerçekten, yani bu kadar yüzeysel bir değerlendirme olmaması gerekir.
HASİP KAPLAN (Şırnak) - Bu yaklaşım tarzını terk edeceksiniz. Seçilmişlere saygı göstermezseniz kimse bu Meclise saygı göstermez.
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Ayrıca, bakın, bu millet ve bu Meclis, milletin iradesi doğrultusunda terörle mücadele için ne gerekiyorsa yapacaktır.
HASİP KAPLAN (Şırnak) - Ne terörü? Bana bir tane belediye başkanının üstündeki çakıyı göster, bir tane şiddet eylemi göster, bir tane olay göster bir belediye başkanıyla ilgili.
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Türkiye'de bir terör vardır, Türkiye'de bir terör problemi vardır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Terörle de nasıl mücadele edileceği bellidir. Bu millet çok net olarak iradesini ortaya koymuştur. Bizim görevimiz de bu iradeyi hayata geçirmektir. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)