| Konu: | Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 50 |
| Tarih: | 04.01.2017 |
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Maliye Bakanına soruyorum: Kamu-özel iş birliği projeleri kapsamında büyük altyapı projelerinde kime ve kimlere, ne miktar ödemeler yapılmıştır, kime ne tür taahhütler edilmiştir?
Ayrıca, Enerji Bakanına soruyorum: Son günlerde sıkça elektrik kesintileri yaşanmakta, üretim yapan işletmeler ve fabrikalar iş yerlerini kapatmak zorunda kalmaktadır. Ortaya çıkan zararın büyük olduğu bir gerçektir. Uzun süren bu kesintiler ne zaman sona erecektir?
İki: Kış saati uygulamasına geçilmemesi nedeniyle enerjide tasarruf değil, israfın yapıldığı, kasım ayında ekonomideki yavaşlamaya ve sıcaklıkların mevsim normallerinde olmasına rağmen elektrik tüketiminde artışın yaşandığı Elektrik Mühendisleri Odası tarafından tespit edilmiştir. Ortaya çıkan bu tablo karşısında kış saati uygulamasına geçmeyi düşünüyor musunuz?
Teşekkür ederim.