| Konu: | YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE?NİN ADALET VE KALKINMA PARTİSİNE SATAŞMASI NEDENİYLE |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 7 |
| Tarih: | 11.10.2012 |
AHMET AYDIN (Adıyaman) - Çok teşekkür ederim
Değerli Başkanım, çok değerli arkadaşlar; tabii konuşmacıyı izlerken şöyle biraz da hafızalarımı tazelemek istedim ben, geçmişe doğru da gittim.
Şimdi, o günlerde, geçmişte bu İran'la nükleer müzakereler yaparken Türkiye "Barışçıl yollarla bu iş çözülsün." diyordu. O gün de Suriye halkından yanaydı -sulh halk içindir- bugün gene Suriye halkından yanayız. O günlerde "Türkiye İran mı olacak?" diyen CHP, Türkiye Malezya mı olacak diyenler, "Türkiye Suriye mi olacak diyenler bugün "Türkiye sırtını Suriye'ye mi döndü?" demeye başladılar.
Yine aynı şekilde İsrail meselesinde, Mavi Marmara meselesinde CHP'nin tutumunu bütün dünya kamuoyu biliyor. 9 şehit vermişiz ve burada çıkıp ana muhalefet İsrail'i, İsrail Başbakanını kınamaktansa ya da onlar için burada laflar esirgeyip de ama kendi ülkesinin Başbakanını?
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Siz tezkereyi getirdiniz de desteklemedik mi?
AHMET AYDIN (Devamla) - ?gidip Avrupa'ya, Amerika'ya şikâyet eden gene CHP'nin kendisi.
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Olmadı, olmadı? Uymadı, uymadı.
AHMET AYDIN (Devamla) - Yine "Terörle mücadele konusunda neredesiniz?" diyor.
Şimdi çok değerli arkadaşlar, Oslo'yla ilgili bir tutanak tutuyorlar. Partinin basın sözcüsü aynı zamanda Oslo metnini gösteriyor. Sözde Oslo metni, böyle bir şeyin olmadığını?
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - O da olmadı bu da değil.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bu da olmadı.
AHMET AYDIN (Devamla) - Gazetelerde böyle bir şeylerin yazıldığını? Olmadığı ifade edildi. "Oslo'yla ilgili görüşmeler olmamalı" diyen? Ama arkasından Genel Başkanı çıkıyor kendisini yalanlıyor, Oslo'yla ilgili görüşmelerin devam etmesi gerektiğini söylüyor. Sayın Başbakanımız şunu söyledi: Değerli arkadaşlar, devlet eğer bu sorunun çözümü için gerekiyorsa? Millî İstihbarat Teşkilatı bunun için vardır. Tam da terörle ilgili önemli meselelerde bu sorunun çözümü konusunda yapılması gereken neyse istihbarat da bunu yapmak zorundaydı.
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Ahmet, uymadı bunlar, uymadı.
AHMET AYDIN (Devamla) - Yine, emperyalistlerden bahsediyor. İşte İran gibi birçok meselede Amerika'ya rağmen biz tuttuk barışçıl yollarla, diplomatik yollarla bu işin çözülmesini istiyoruz.
Şimdi ben?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Olmadı Ahmet, olmadı.
AHMET AYDIN (Devamla) - Bir tarafta Suriye halkı bir tarafta Esad yönetimi, safınızı net bir şekilde belirtin.
Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Aydın.