| Konu: | Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 60 |
| Tarih: | 17.01.2017 |
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Başbakana soruyorum, aynı zamanda mali durumumuzun bozulması sebebiyle Maliye Bakanına da soruyorum.
18 maddelik Anayasa değişikliğinin ikinci tur görüşmelerini yarın yapacağız. Bu tasarının Meclisten veya referandumdan geçeceğini düşünmüyorum ancak geçtiği takdirde devletin üç önemli erkinin tek elde toplandığını biliyor musunuz? Özellikle, yargı tek adama bağlanarak ortaya çıkarılan yargılama tablosu karşısında yargının tarafsız ve bağımsız karar vereceğine inanıyor musunuz? Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun partili bir Cumhurbaşkanının inisiyatifinde olması hukuk güvenliğini yok etmeyecek mi? Aynı zamanda bu, piyasanın da güvenini bitirmeyecek mi, adaleti zedelemeyecek mi? Hiçbir gerekçe göstermeden Meclisi feshetmesini içinize sindirebiliyor musunuz? Yapacağınız değişiklikle demokratik hukuk devleti yok edilmiyor mu? Milletin Meclisi özgür biçimde çalışmalarını yapabilecek mi? Mevcut OHAL uygulamaları sürekli hâle gelmiş olmayacak mı?
Teşekkür ediyorum.