| Konu: | TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ KANUNU TASARISI |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 10 |
| Tarih: | 17.10.2012 |
İBRAHİM BİNİCİ (Şanlıurfa) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tasarının 40'ıncı maddesi üzerinde söz almış bulunmaktayım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Önerimizle, özgür toplu pazarlık ilkesi esas alınmış, iş kolunda, her iş yerinde örgütlü sendikanın işverenlerle bir araya gelerek özgürce toplu iş sözleşmesi yapması ve Bakanlar Kurulu, dolayısıyla Hükûmetin doğrudan toplu iş sözleşmesi sürecine müdahil olmamasını öneriyoruz.
Değerli milletvekilleri, biliyorsunuz Sayın Bakanın da Şanlıurfa Milletvekili olması sıfatıyla özellikle sormak istiyorum: Şanlıurfa ve Türkiye'de adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz ama maalesef hem ilim hem de Türkiye genelinde adalet, demokrasi ve özgürlükten bahsedenler maalesef ki terörist ilan ediliyor.
Şimdi, biliyorsunuz, bugün otuz altı gündür, insanlar bedenini açlık grevine yatırmışlardır. Otuz altı gündür yeme içme yok ve bu durumda vicdanlara seslenmek istiyorlar: Vicdanı olan, imanı olan, dini olan her insan bu ölümlerden sorumludur. Dolayısıyla, biz, bu sorumluluğu paylaşıyoruz. Onun için, bu sese, bu açlık grevlerine lütfen Türkiye Büyük Millet Meclisi bir yerde el atsın veya çözüm arayışında bulunsun.
Yine, Sayın Bakanım da Urfa Milletvekili olması sıfatıyla? Urfa'da 13 Haziranda, malumunuz, cezaevinde isyan olayı yaşanmıştı. O tarihlerde ben de Urfa'daydım. Urfa'da, Urfa milletvekili seçilen, 78 bin gibi bir oyla seçilen Sayın İbrahim Ayhan o gün orada olmasaydı ölümler gerçekten daha büyürdü. 13 tane genç evladımızı kaybettik; onlara tekrar buradan rahmet diliyor, ailelerine sabır diliyorum. Keşke aramızda olsalardı. İşte, Urfa'da başlayan o olay, cezaevinde olabilecek olayların da habercisidir.
Sayın İbrahim Ayhan sonra ne oldu? İbrahim Ayhan bir gece yarısı hasta yatağında yatarken kalp krizi geçirdikten sonra Adana Kürkçüler Cezaevine sürgün edildi. Defalarca Adalet Bakanıyla görüştük. Seçilmiş bir milletvekilinin, aramızda olması gereken bir milletvekilinin, hatta ve hatta 9 tane seçilmiş milletvekilinin burada olmaması vicdanlarınızı sızlatmıyor mu? İbrahim Ayhan ikinci kezdir Adana'da kalp krizi geçiriyor ve tek talebimiz Sayın İbrahim Ayhan'ın bir an önce Siverekli olması münasebetiyle Diyarbakır D Tipi Cezaevine nakledilmesi ama maalesef bugüne kadar olumlu bir cevap alamadık. Sayın milletvekilleri, bir milletvekilinin sürgününü düşünebiliyor musunuz? Seçilmiş bir milletvekili. Bunu vicdanlarınızca kabul ediyorsanız buyurun yapın, devam edin ama herkesin vicdanlarına seslenmesi lazım, bir an önce Sayın Vekilimin Adana'dan Diyarbakır D Tipi Cezaevine gönderilmesini talep ettik. Bunun dışında bir şey var mı? Vicdanlarınıza bırakıyorum.
Saygılar sunuyorum. (BDP sıralarından alkışlar)
PERVİN BULDAN (Iğdır) - Meclise gelsin, Meclise.
BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Binici.