| Konu: | Diyarbakır Lice'de terör örgütüne yönelik saldırıda Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı'yla birlikte şehit olan 2 asker ile Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet dilediğine ve helikopter kazasıyla ilgili soruşturmanın titizlikle yapılmasını temenni ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 100 |
| Tarih: | 01.06.2017 |
AYTUĞ ATICI (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli arkadaşlar, Diyarbakır-Lice'de terör örgütüne yönelik saldırıda Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı'yla birlikte 2 askerimizi, Şırnak'taki helikopter kazasında ise 13 askerimizi şehit verdik. Acımız büyük. Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum.
Şırnak Şenoba'daki helikopter kazasıyla ilgili yürütülecek soruşturmanın titizlikle yapılmasını temenni ediyorum. Terörle mücadelede etkin rol oynayan komutanların tek bir helikopterle taşınması, pilotların yorgunluğuyla ilgili soru işaretleri ve helikopterdeki olası herhangi bir teknik sorunun kafada şüphe bırakmayacak şekilde bir an önce aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.
Teşekkür ederim.