GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın 491 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın 18'inci maddesiyle ilgili önerge üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:6
Tarih:11.10.2017

ERHAN USTA (Samsun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Az önce hatip "Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda topa girmedi." dedi. Biz konuyla ilgili olarak çalışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi toplumu ilgilendiren hiçbir konuya kayıtsız kalmaz elbette. Hatta bugün arkadaşlarımız, sektörün de bir kısım taraflarını çağırarak toplantılar da yaptı.

Bir defa, niye böyle bir tedbir alınmaya çalışılıyor, onu da önce bir anlamamız lazım. Yani, bu, hakikaten üretim açısından önemli. Üretimden yanayız yani burada sabahtan akşama kadar "üreten ekonomi" diyoruz biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak. Dolayısıyla, burada, üretimde bir sıkıntı olmaması lazım, üreticinin mağdur olmaması lazım. Ciddi tütün ithalatımız var, hatta ithalatı ikame edici tedbirlerin alınması lazım. Meseleye bakışımız budur.

Ancak, tabii, sadece tütün üretimi değil, sigaranın geneliyle ilgili de Türkiye'nin sorunları var. Ciddi bir kayıt dışılık var, yüzde 20'ye yakın bir kayıt dışılık var. Hükûmet aslında kayıt dışılığı, tütün üretimi anlamında demiyorum, diğer kayıt dışılığı çözemediği için şimdi biraz bu tarafın üzerine gidiyor. Oradaki kayıt dışılığın azaltılmasına ilişkin tedbirler alınması lazım.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ERHAN USTA (Samsun) - Bitiriyorum hemen.

BAŞKAN - Bitirelim efendim.

ERHAN USTA (Samsun) - Dolayısıyla, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak şimdi, burada hemen bu konuyu işin... Plan Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Kurul üyesi arkadaşlarımız var, Komisyondaki arkadaşlarımız var, konu çalışılıyor. Ama biz de uygun bir çözüm bulunmasından yanayız. Ama ülkenin bütün meselelerini hep birlikte düşünerek bir çözümün taraftarı olmak lazım.

Teşekkür ederim.