| Konu: | Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın HDP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 30 |
| Tarih: | 29.11.2017 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, "Belgeleri vermeyeceğiz." demiyoruz. Şu anda önünüzdeki soru: "Evet." ya da "Hayır" diyeceğiniz, bu belgelerin gerçek mi sahte mi olduğunu araştırmak üzere, çoğunluğu da sizde olacak, iç tüzüksel, anayasal bir komisyon kurulsun diyoruz.
HASAN BASRİ KURT (Samsun) - Gerek yok ya, mahkemeler var; gidersiniz mahkemeye.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Siz bu belgeler gerçek mi değil mi diye ortaya çıkacak oyu kullanmaya korkuyorsunuz.
HASAN BASRİ KURT (Samsun) - Mahkemeler var, suç varsa mahkemeler var.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Peki, şunu da kabul ediyorum: Sayın Bostancı, Türk milleti önünde, Türkiye halkı önünde, hepimizin önünde söz verin, "Belgeler basınla paylaşıldığı gün bu komisyonu kurma önergesini AK PARTİ olarak biz vereceğiz." diye söz verin, ben size inananayım. Buyurun, sözünüze itimat edeceğim, sözünüze itimat edeceğim. (CHP sıralarından alkışlar)