GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay'ın 503 sıra sayılı 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 504 sıra sayılı 2016 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın ikinci tur görüşmelerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:36
Tarih:13.12.2017

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Türkiye'de milyonlarca kitap basılıyor, okunuyor. Milyonlarca oyun, binlerce oyun yazılıyor, bunlar tiyatrolarda oynanıyor. Yani sayın hatip oyunlara çok meraklı, isimlendirme yapıyor. Mesela, Buz, Buz'un görünen kısmı, Buzgate, başrollerde belediye başkanı, yeğen, enişte gibi bir oyunu yazdırıp oynayabilirler, burada bir mahzur yok. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Bakın, AK PARTİ iktidarlarının bu tip meselelere, sanatsal faaliyetlere ya da düşünsel olaylara yaklaşımıyla alakalı kısıtlamalar olduğunu ima etti sayın hatip. Bakın, en çok Nazım Hikmet oyunu AK PARTİ döneminde oynandı. Nazım Hikmet'in yazmış olduğu oyunların en fazla oynandığı dönem AK PARTİ dönemidir. Eğer bir kısıtlama olsaydı bunlara müsaade edilmezdi.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayın lütfen Sayın Muş.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Uluslararası anlaşmalarla alakalı, Sayın İnönü'nün söylediği bu Lozan'la alakalı, "Bunun ömrü seksen, doksan yıldır." gibi, tartışılabilir. Burada bunun tartışılması demek, Türkiye'nin elde ettiği kazanımların pazarlığa açılması değil ki. Bunu kim nereden çıkartıyor, onu anlayabilmiş değiliz ama Türkiye'nin kazanımlarının üzerine ne koyabiliriz, bunun üzerine kafa yormamız lazım.

Teşekkür ederim.