| Konu: | Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün 503 sıra sayılı 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 504 sıra sayılı 2016 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın üçüncü tur görüşmelerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 37 |
| Tarih: | 14.12.2017 |
KADİM DURMAZ (Tokat) - Önce, Sayın Başkanımıza Türkiye'deki esnaflara verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz. Kendisini de bölgesinden de, bölgemizden de tanıyıp biliyorum. Ama arkadaşlar, esnaf geleneğinde bir şey vardır, aramızda esnaf olanlar da iyi bilirler, derler ki sıkıntıya düştüğünde: "Falan esnaf da bankaya düşmüş." Böyle, uzun uzun borçlandırmak, her yıl da bu katlayan rakamlarla buradan esnafa verilen borçları sanki hibe karşılığı veriyormuş gibi açıklamak, özünde ülkemiz esnafının ne durumda olduğunun, on beş yıllık bir iktidar eliyle net bir göstergesidir.
Sayın Başkanımdan şunu beklerdim: "Biz bu kadar daha, bu kadar daha veriyoruz" değil, "Arkadaşlar, Türkiye'de esnafın işi fevkalade iyi gidiyor, artık biz kooperatifleri kapatacağız." demesini beklerdim.
Teşekkür ederim.
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Durmaz.