GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Manisa Milletvekili Özgür Özel'in AK PARTİ grup önerisi üzerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşması sırasında AK PARTİ Grubuna sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:47
Tarih:10.01.2018

BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, Meclis tarihinde ilk defa bir grup başkan vekili, Tüzük'ün ilgili maddesindeki uyarı cezasını almış durumda.

İBRAHİM ÖZDİŞ (Adana) - Ne bu yani şimdi?

BÜLENT TURAN (Devamla) - Az önce Sayın Başkanın ifade ettiği gibi, Meclisin işleyişine, adabına, kendi ağırlığına aykırı davranan hareketinden dolayı Meclis Başkanının takdiriyle ceza verildi. Herkes, kendisi, bu konuda aynaya bakar da kendi duruşunu "check" ederse hiç bu tarz uyarılara gerek kalmaz diye düşünüyorum.

İkincisi, Sayın Başkan, az önce yine kıymetli grup başkan vekili, Mecliste parmak indirip kaldırmanın bir tiyatral iş olduğunu ifade ettiler.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Öyle bir şey demedim.

BÜLENT TURAN (Devamla) - Değerli arkadaşlar, Mecliste demokratik kurallar gereği sayısal iddialar, sayıya dayalı kararlar demokrasinin, İç Tüzük'ün gereğidir. Biz milletten görev alırken "Buraya gelin, bizim partimizle beraber hareket ederek el kaldırın." diye oy veriyorlar. El kaldırmak ayıp bir şey değil, parmak kaldırmak ayıp bir şey değil. Parmak kaldırmayacağız da başka hesaplarla mı iş yapacağız? Sayımız burada, parmağımız burada, yüreğimiz burada; biz işimizi böyle yapıyoruz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Bekir Bey'in ifade etmiş olduğu, olağanüstü hâlin uzatılması bir taleple ilgilidir. Tabii ki yürütme ihtiyaç duyarsa olağanüstü hâlin uzatılmasını talep edecektir. Usuli işlem gereği Meclise geldiği zaman da grubumuz buna karar verecektir. Kaldı ki biz olağanüstü hâlin, Türkiye'de terörle mücadelemizde ciddi bir imkân sağladığını, teröristlere karşı büyük bir imkân sağladığını düşünüyoruz. AK PARTİ Grubu olarak da Millî Güvenlik Kurulunun talebi doğrultusunda, Hükûmetin talebi doğrultusunda olağanüstü hâle "evet" demeye hazırız diyoruz. Olağanüstü hâlin halkla ilgili değil terörle ilgili meselelerde de Türkiye'de önemli bir gündem olduğunu ifade ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim.