GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AKP'nin devleti yönetmek yerine ele geçirmeyi tercih ettiğine, Mersin'de AKP'nin bir ilçe başkanının Millî Eğitim şube ve okul müdürlerini yemekli bir toplantıya çağırdığına, Gençlik ve Spor Müdürlüğünden aldıkları spor kıyafetlerini okullardaki öğrencilere dağıttığına ve bununla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:66
Tarih:06.03.2018

AYTUĞ ATICI (Mersin) - Teşekkürler Sayın Başkan.

AKP, devleti yönetmek yerine ele geçirmeyi tercih etmiştir. Mersin'de AKP'nin bir ilçe başkanı millî eğitim şube müdürlerini ve okul müdürlerini yemekli bir toplantıya çağırdı. Mersin İl Millî Eğitim Müdürüyle birlikte 70 okul müdürü bu toplantıya katılmak zorunda kaldı. Devletimizin düşürüldüğü duruma bakar mısınız, Türkiye Cumhuriyeti devleti AKP devleti hâline getirilmeye çalışılıyor; buna izin vermeyeceğiz, bu hevesiniz kursağınızda kalacak.

AKP yöneticileri bununla da yetinmeyerek Gençlik ve Spor Müdürlüğünden aldıkları spor kıyafetlerini de okullardaki öğrencilere dağıtmıştır. Devlet yönetimi anlayışından ve edepten yoksun bu uygulamayı AKP üst yönetimi ve Millî Eğitim Bakanlığı içine sindirebiliyor mu? Sindiremiyorsa, AKP ilçe başkanı ve Mersin il ve ilgili ilçe millî eğitim müdürleri hakkında derhâl soruşturma başlatmalı ve görevden almalıdır, aksi durumda suç ortağı olacaktır.

Teşekkür ediyorum.