| Konu: | Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan'a Rize Kalkandere L Tipi Cezaevinde yapılan işkenceye ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 78 yaşındaki Sise ananın tüm rahatsızlıklarına rağmen, Tarsus Cezaevinde tutulmasına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 66 |
| Tarih: | 06.03.2018 |
MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Sayın Başkan, AKP "İşkenceye sıfır tolerans." diyerek iktidara gelmişti. Maalesef bugün sıfır toleranstan rutin işkence dönemine geçilmiş durumda. 104 belediyenin temsilcisi bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanımız Sayın Mehmet Arslan Rize Kalkandere L Tipi'nde -bir cezaevinden bir cezaevine sevk edilirken- çıplak arama yapılmak istenmiş ve bunu kabul etmediği için bayılana kadar işkence yapıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Bu, insanların iradesine bir saldırıdır. İşkence, bir insanlık suçudur.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) - Yine, Sayın Başkan, 8 Martta kutlayacağımız bu Emekçi Kadınlar Günü'nde 78 yaşındaki Sise ana tüm rahatsızlıklarına rağmen Tarsus Cezaevinde ısrarla tutuluyor. "Cennet anaların ayakları altındadır." diyenler 78 yaşındaki Sise anadan ne beklediklerini buradan çıkıp açıklasınlar.
Teşekkür ediyorum.