| Konu: | Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katıroğlu'nun yaptığı gündem dışı konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 80 |
| Tarih: | 03.04.2018 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; öncelikle, yönettiğiniz bir oturumda ilk kez görev yapıyorum; bir kez daha, seçilmenizden dolayı tebrik ediyor, bundan sonra görevinizi başarıyla ve hakkaniyetle yapacağınıza olan inancımı tekrar ediyorum.
BAŞKAN - Çok teşekkür ederim.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - İkinci konu: Kırsal kalkınmayla ilgili söz alındı. Elbette bu kürsü özgür bir kürsü ama Adalet ve Kalkınma Partisinin grup başkan vekilleri, geçen hafta bir Adalet ve Kalkınma Partili Meclis başkan vekili yönetirken "Gündemden ayrılıyorlar, konudan sapıyorlar, İç Tüzük'ün ilgili maddesi, ceza..." diye sürekli itiraz ederken, bu sefer sayın vekilin, konudan sapmak bir yana ana muhalefet partisine hakaretler yağdırmayla meşgul olduğunu görmezden geldiler. Biz bu kürsünün özgür bir kürsü olduğunu düşünüyoruz.
Sayın vekilin gözlerinin içine baka baka da şunu hatırlatırız: Elbette haktır, dönersiniz "Sayın Başkan, biraz daha süre... Sayın Başkan, biraz daha süre..." dersiniz ama sizin grubunuz bu Meclisteki on dakikalık konuşmaları üç dakikaya indirirken oy verdiniz, üç dakikaları kaldırırken oy verdiniz. (CHP sıralarından alkışlar)
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Ne alakası var bununla?
ŞİRİN ÜNAL (İstanbul) - Verdiğimiz oyu size mi soracağız Özgür Bey? İstediğimiz oyu kullanırız.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Siz, Mecliste daha az konuşulsun diye oy kullandınız, bunu da kayda geçirelim ama helalühoş olsun, beş dakikanın üzerine beş dakika da verilse itirazımız olmaz, burası demokrasi kürsüsüdür.
Sayın Haluk Pekşen'in sözlerini çarpıtmak, Sayın Haluk Pekşen'den bir siyaset çıkarmaya çalışmak...
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Sözlerinin çarpıtılacak bir tarafı yok, çok açık sözleri, çok açık Sayın Özel.
ALİM TUNÇ (Uşak) - Çok net, çok açık.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - ...örgütündeki metal yorgunluğunu Afrin'deki şehit kanlarıyla ortadan gidermeye çalışanların... (CHP sıralarından alkışlar)
HÜSNÜYE ERDOĞAN (Konya) - Haddinizi bilin, haddinizi! Bu soruları sorarken haddinizi bileceksiniz!
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - ...kendisindeki metal yorgunluğunu bir milletvekilinin sözlerini çarptırmaya yönelik olarak kullanmasından başka bir şey değildir.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Bu sözlerin arkasında mısınız, onu söyleyin.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Açıkça şunu söyleyelim: Haluk Pekşen'in ifadeleri şudur...
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - CHP olarak sözlerinin arkasında mısınız?
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - "Siz olağanüstü hâli kaldırın arkadaş." diyoruz, "Bu ülkede yargı bağımsızlığına, yargının baskı altında olmadığına herkes inansın, o şekilde ancak bu ülkeye yabancı sermaye gelir." diyoruz, bizi dinlemiyorsunuz.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Yabancı yatırımcıya karşı mısınız, onu söyleyin.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Biz diyoruz ki: Hukukun üstünlüğü yoksa, kuvvetler ayrılığı yoksa...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sözünüzü tamamlayın Sayın Özel.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - ...yüksek yargıçlar, önlerinde olmayan düğmeleri iliklemeye çalışıyorlarsa...
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Yatırımcı gelmesin mi diyorsunuz? Taş üstüne taş koymaya katkınız yok, taş üstünde taş kalmasın diye uğraşıyorsunuz.
BAŞKAN - Lütfen müdahale etmeyin sayın milletvekilleri.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - ...bu ülkeye yabancı yatırımcı gelmez.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Sizi kınıyorum şiddetle.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - OHAL'i ilan edenler, burada 15 Temmuz gecesiyle sınırlı olmayacak şekilde, ucu açık şekilde toplumsal olaylarda darbeyi bastırmak isteyince ceza zırhı, cezasızlık getirmeye çalışanlar, bu ülkede insanların can ve mal güvenliği konusunda endişelerini dile getirmelerinden rahatsızlık hiç duymasınlar.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Yabancı yatırımcı böyle mi gelir buraya Sayın Özel? Aynı ülkede yaşıyoruz, aynı gemide yaşıyoruz. Yapmayın Allah aşkına!
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Ayrıca, şunu çok net olarak ifade etmek isteriz: Elinizde, Meclisten gasbettiğiniz OHAL KHK yetkisiyle kime, hangi muhalife ne yapacağınız belli olmadan... "İşten attım ama mahkeme yolu kapalı. Malına çöktüm, mahkeme yolu kapalı." Haluk Pekşen'in uyarısı bu yöndedir.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Haluk Pekşen'in uyarısını, ne söylediğini biz çok net gördük, millet de gördü.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Haluk Pekşen'i dinlerseniz bu ülkeye yabancı yatırımcı gelir; bu kafayla bu ülkeyi yönetirseniz bu ülkeye yabancı yatırımcı da gelmez. İşaret ettiğimiz tehlike budur.
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - İstediğiniz de budur sizin, istediğiniz de budur.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) - Ülkenin millî menfaatlerinin aleyhine çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi ile Genel Başkanıdır.
Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)