GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:91
Tarih:24.04.2018

KADİM DURMAZ (Tokat) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sorum Sayın Bakanımıza. Yakın bir süre önce Turhal, Ilgın, Çorum, Sorgun, Kırşehir, Bor şeker fabrikalarını Hükûmetiniz sattı. Turhal Şeker Fabrikası bu yıl 848 bin ton pancar işledi; 113 bin ton şeker, 33.900 ton melas, 205 bin ton küspeyle 2017 yılında toplam 420 milyonluk bir ciro yaptı ama Hükûmetiniz 569 milyon liraya sattı. 2011 yılında 834 milyon verilen bu fabrikanın o satışı iptal edilmişken, para amaçlı satıldığında, baktığımızda, Hükûmetinizin yaptığı mantıklı, kabul edilir bir davranış değildir.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

KADİM DURMAZ (Tokat) - Burada, daimî, geçici, taşeron, sözleşmeli, yardımcı, güvenlikçi olmak üzere toplam 1.142 kişi çalışmakta. 77 bin pancar ekici aile ve devamındaki çiftçiler de perişan durumdadır.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Durmaz.