GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın sataşma nedeniyle yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:3
Tarih:03.10.2018

HİŞYAR ÖZSOY (Diyarbakır) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Şimdi, arkadaşlar, aslında deneyimli de bir milletvekilimiz, daha önceki dönemde de buradaydı da -gayet sakin bir şekilde ifade ettik- bu kadar yüksek ses tonuyla konuşup böyle bir... Yadırgadığımı söyleyeyim yani. Ciddi bir mesele konuşuyoruz, seçim kürsüsü değil burası, burası Parlamento. Önce onu söyleyeyim, yadırgadığımı ifade edeyim.

İkincisi: Arkadaşlar, şimdi "Türkiye'de Kürt sorunu yok, terör sorunu var." diyorsunuz da iki, iki buçuk yıl boyunca çözüm sürecinde neyi çözmeye çalıştınız ya?

OYA ERONAT (Diyarbakır) - Çözdük, çözdük biz, sen daha anlamamışsın, biz çözdük.

HİŞYAR ÖZSOY (Diyarbakır) - Yani üç yıl boyunca söylediğiniz bütün argümanların hepsini nasıl bu kadar, bir anda çizebiliyorsunuz arkadaşlar ya? Bu memleketin bir hafızası var. Bakın, az önce size söyledim, Mehmet Şimşek "Kürt sorunu vardır." diyordu, Sayın Cumhurbaşkanı "Kürt sorunu vardır, ben çözeceğim." diyordu.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

HİŞYAR ÖZSOY (Diyarbakır) - Hani, tamam, siyaset yapacağız ama gerçekleri bu kadar ters yüz etmenin bir anlamı yoktur diyorum.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkür ederim.