| Konu: | Muharrem ayının, bütün Müslümanları derin bir acıya gark eden Kerbelâ faciasının yaşandığı hüzün dolu bir ay olduğuna ve yeni Kerbelâlar yaşanmaması için bu acı hadiseden ders çıkarılması gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 6 |
| Tarih: | 10.10.2018 |
İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) - Kerbelâ'yı doğru anlamak... Muharrem ayı, haramiyeti yanında bütün Müslümanları derin bir acıya gark eden Kerbelâ faciasının yaşandığı hüzün dolu bir aydır. Hazreti Hüseyin Efendimiz ve çoğu ehlibeyti Mustafa'dan olan 70 kişi Kerbelâ'da hunharca katledilerek Hicri 10 Muharrem 61 tarihinde şehadet şerbetini içmiştir.
Kerbelâ, asırlardır dinmeyen ortak hüzün ve kederimizdir. Bugün bize düşen, Kerbelâ'yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ'dan ayrılık gayrılık değil birlik beraberlik; kin, nefret ve öfke değil sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbelâ'yı anlamak, Hazreti Hüseyin gibi davranmak ve Hüseyin'ce yaşamaktır; onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir; yeni Kerbelâlar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.