| Konu: | Emeklilikte yaşa takılanlar diye bir kavramın dünyanın hiçbir yerinde olmadığına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 8 |
| Tarih: | 17.10.2018 |
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Teselsül mantıkta batıldır, bunu çok fazla uzatmak istemiyorum. Ama şunun altını çizelim, "emeklilikte yaşa takılanlar" diye bir kavram dünyanın hiçbir yerinde yok. Emeklilikte prime takılanlar, emeklilikte işe takılanlar, "İşe girseydim emekli olurdum." gibi ifadeler... Bakınız, biz gelişmiş ülkeler gibi olacaksak...
Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi de odur, 26 milyar ancak toplamda da 750 milyar TL gibi -yeni paradan bahsediyorum, sıfırsız para- bir maliyetten bahsediyoruz.
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - O hesap yanlış, kim yapmışsa yanlış o hesap. O hesabı yapan matematik bilmiyor kim yapmışsa.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - 38, 40, 42, 43 yaşlarında bir gencimizi tam da işi öğrendiği, tecrübe sahibi olduğu ve ülkemizin kalkınmasına hizmet edeceği dönemde emekliye sevk edip uzun zaman boyunca iş hayatından uzak kalmasına neden olmak, sorumluluk içerisinde olan bir anlayışın yapması gereken bir hadise değildir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - 38 yaşında kim emekli oluyor ya, bunu bir açıklayabilir misiniz ya? 38 yaşında kim emekli oluyor?
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Onun için ben şunu ifade etmek istiyorum son cümle olarak.
BAŞKAN - Açalım mikrofonu. Bitirin lütfen.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Cumhuriyet Halk Partisi bugün hükûmet etme sorumluluğunu sırtına alsa bu sorumluluğu yerine getiremez, bu EYT'yi getiremezsin, böyle bir kavram yok.
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Getirir, getirir.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Bir tane de ben buldum, bakın "Emeklilikte prime takılanlar." Niye prim ödüyoruz? O da var.
TANJU ÖZCAN (Bolu) - Ya, magazinleştiriyorsunuz konuyu.
Magazinleştiriyor Sayın Başkan, böyle şey olur mu? Milyonlarca insan bu konuda dertli.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Onun için bu yaklaşım gelişmiş ülkelerde var olan bir hadise değildir.
ALİ ÖZTUNÇ (Kahramanmaraş) - Meydanlarda niye söz verdiniz o zaman? Meydanlarda emeklilikte yaşa takılanlara niye söz verdiniz Sayın Başkan, niye söz verdiniz meydanlarda, niye? Onu söyleyin.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Almanya'nın, kalkınmasına, Fransa'nın, İngiltere'nin kalkınmasına bakıyorsak biz de çalışan Türkiye, çalışan gençlik istiyoruz. Gençliğimiz çalışmak istiyor ve inşallah onların da önünü açacağız.
Sağ olun.