| Konu: | 701 sayılı Olağanüstü Hâl Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/4) ile İçtüzük'ün 128'inci Maddesine Göre Doğrudan Gündeme Alınmasına İlişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Tezkeresi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 11 |
| Tarih: | 30.10.2018 |
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Başkan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Acıbadem olaylarında 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yapılan yargılama sonucunda 34 er hakkında yedişer defa müebbet cezası verilmiştir ailelerin bize verdiği bilgilere göre.
Ben özellikle buradan bütün milletvekillerinin vicdanına sesleniyorum: Silahından mermi çıkmamış olan bütün erlerin dosyasının yeniden incelenerek tahliye edilmesini... Bu ve buna benzer diğer olaylarda da yine hâlâ tutuklu bulunan ve çok ağır cezalara çarptırılan erler olduğu aileler tarafından bize iletilmektedir. Erler komutanları tarafından kendilerine verilen talimat gereği sokağa çıkmışlardır. Eğer silahıyla cinayet işleyenler varsa bunun bedelini ödesinler ama silahından mermi çıkmayan erlerin tamamının tahliye edilmesini talep ediyorum. Bunların içinde üzerinde zimmetli silahı bulunmayan erler bile mevcuttur. Bunu dikkate almanızı talep ediyor, saygılar sunuyorum.