| Konu: | Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 19 |
| Tarih: | 20.11.2018 |
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Tabii, Sayın Grup Başkan Vekilinin ikinci konuşması, tamamen grup araştırma önerisinin dışında farklı bir konuya ilişkindir, onun altını çizmek lazım.
Bakınız, bugün Türkiye'de belediyeler, yargı, savcılık, mülki amirlikler veyahut da bürokratik herhangi bir makam kendi içerisinde bir soruşturmayı yürütür.
Şimdi, bahsettiğimiz meselede Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde sadece meseleyi değil, meselenin çok daha geniş çaplı bir şekilde ön değerlendirmesini zaten kendileri yapıyorlar. Biz diyoruz ki: Zaten bu soruşturmalar devam ediyor, soruşturma tamamlanmadan, "Neticeye vardırılamamıştır." demek de kabul edilebilir bir durum değil. Çünkü soruşturma devam ediyor. Mevcut durumda topla ilgili herhangi bir sorun olmadığı, atış yapılabilir, yapabilir durumda olduğu, mühimmatta da herhangi bir arızanın olmadığı tespit edilmiş. Ancak bu tür durumlarda olası benzer risklerle karşılaşılmaması için soruşturma çok daha çaplı ve çerçeveli olarak yapılarak devam etmektedir. Soruşturmanın neticesi ortaya çıktıktan sonra, bütün grupların da mutabakatı olursa, gerekirse bu hususta bir değerlendirme yapılabilir.
Teşekkür ederim.