GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adana ilinin Feke ilçesindeki Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyonu'nda çıkan yangından etkilenen öğrenci ve öğretmenlere geçmiş olsun dileğinde bulunduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:20
Tarih:21.11.2018

ORHAN SÜMER (Adana) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Seçim bölgem Adana'nın Feke ilçesinde Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyonu'nda, akşam saatlerinde, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından bir yangın çıkmıştır. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kısa sürede söndürülmüştür. Tam da hepimizin yüreğini dağlayan Aladağ faciasının yıl dönümü yaklaşırken Feke'deki 6 katlı, 170 öğrenci kapasiteli pansiyonda çıkan bu yangın yüreğimizi ağzımıza getirmiştir. Çocuklarımız ve aileleri panik içerisindedir. Zaten, köylerinde okul olmadığı için burada kalmak zorunda kalan yoksul ailelerimizin evlatları olan bu çocuklarımız bu geceyi sokakta geçireceklerdir. Aladağ'da yaşadığımız felaketi, evlatsız kalan acılı anneleri, babaları lütfen unutmayalım; unutmayalım ki yeni canların yitirilmemesi için lütfen harekete geçelim.

Feke'de yaşadığımız bu acı olayın bir tecrübe olması ve ders çıkarılması temennisiyle yangından etkilenen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Feke halkına geçmiş olsun diyor, teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Buradan şunu da belirtmek istiyorum, şu an...

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)