GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Batman'da HDP il binasına yapılan baskında gözaltına alınan kapalı kadınların başlarının polis zoruyla açıldığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:31
Tarih:13.12.2018

HÜDA KAYA (İstanbul) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Bugün, Sayın Vekilimiz Cihangir İslam'ın da tekrar gündem ettiği, Batman'da HDP il binasına yapılan baskında gözaltına alınan 19 kadınla ilgili, gündemle ilgili hemen küçük bir açıklama yapmak istiyorum.

Bu 19 kadından 3'ü hariç, onlar açıktı, diğerlerinin tamamı kapalı ve Batman Emniyetinde, terörle mücadele biriminde, bütün itirazlara ve direnişe rağmen hepsinin başları polis zoruyla açılıyor, yirmi dört saat tamamıyla başı açık kalıyor bu kadınların ve bunlara, bu kadınlara hakaretler ediliyor, "Dinsizler, imansızlar..." ve cinsiyetçi çok ağır küfürlerde bulunuyorlar.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

HÜDA KAYA (İstanbul) - Ben bir şey söylemek istiyorum. Hemen bitiriyorum Sayın Başkan.

BAŞKAN - Yerinden söz taleplerinde mikrofonu açamıyoruz, üzgünüm.

HÜDA KAYA (İstanbul) - Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkürler.