GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Bursa ilinde yaşayan 12 yaşındaki Emirhan'ın Mavi Balina oyunu sebebiyle intihar ettiğinden şüphelenildiğine ve sanal oyunlara yönelik Meclis araştırma komisyonu kurulması çalışmalarının olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 38 |
| Tarih: | 20.12.2018 |
ARZU ERDEM (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Şimdi, Mavi Balina ve benzeri oyunlarla ilgili daha önce Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına da bir Meclis araştırması komisyonu kurulmasına yönelik çalışmamız olmuştu.
Dün yine 12 yaşındaki Emirhan'ın bu yolla yani böyle bir şüpheyle intihar ettiğine dair bir bilgi var basında. Atletlerden oluşmak suretiyle kendini kalorifere asmış bir evladımız bu. Şu an araştırması yapılıyor ama Mavi Balina ve benzeri oyunlar, Mariam gibi farklı oyunların önlenmesi için mutlaka hep birlikte bir şey yapmamız gerekiyor. Bizim bu konuyla ilgili önergemiz var. Buradan dikkat çekmek istedim.
Ben aileye başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum.
Teşekkür ederim.