| Konu: | Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in HDP grup önerisi üzerinde HDP Grubu adına yaptğı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 75 |
| Tarih: | 08.05.2019 |
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tabii, ağır sataşmalarla grubumuza hakaretler yağdırdı, bunlara cevap vermek istemiyorum, tamamını reddediyoruz. Grubumuz adına yapılacak konuşmada sayın milletvekilimiz ifade edecekler ancak ortada demokratik hukuk düzenine ilişkin bir saldırı varsa bunu bir kenara bırakamayız. Zira bugün burada bizi bir arada tutan tek bir değer vardır, o da demokratik hukuk düzenimizdir.
KEMAL PEKÖZ (Adana) - Hangi hukuk?
EROL KATIRCIOĞLU (İstanbul) - Hangisi?
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Yüksek Seçim Kurulunun verdiği kararı 15 Temmuz darbesiyle eşleştirmek, apaçık bir hezeyandır ve maalesef, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hakarettir. Bugün ikincisi oldu, ilkine hadi dedik ki "Hezeyandır." Ancak bu üst üste oluyorsa millî iradeye, demokratik hukuk düzenimize ilişkin saldırılarla, 250 vatandaşımızın şehit olduğu darbe teşebbüsüyle eğer eşleştirmeye yelteniliyorsa burada bu, milletin istiklaline ve istikbaline bir müdahaledir, "beka mücadelesi" dediğimiz tam da budur.
Reddettiğimizi ifade ediyor, yeniden Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.