GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hatay iline yapılan yatırımlara vesile olan başta Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile Hacı Bayram Türkoğlu'na teşekkür ettiğine, Defne ve Arsuz ilçelerine devlet hastanesi yapılması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:90
Tarih:18.06.2019

SERKAN TOPAL (Hatay) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Ben bu kürsüde seçim bölgem Hatay'ın sorunlarını defalarca dile getirdim, bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğim.

Ancak, geçen hafta, hafta sonu özellikle, amacı dışında kullanılan Hatay Meclis Binası'nın kültürel anlamda Hatay devlet müzesi olarak kamulaştırılması, Hatay Tahtaköprü Barajı'nın gövdesinin 9 metre yükseltilmesi -ki ovadaki çiftçimiz için çok çok önemli- özellikle, Hatay'da Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin açılması konularında vesile olan başta değerli Hüseyin Yayman arkadaşımıza, Sayın Türkoğlu'na ve diğer arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum. Ancak, yine de eksiklerimiz çok. Özellikle Defne'ye, Arsuz'a devlet hastanesinin en kısa sürede, ivedi bir şekilde kazandırılması gerekiyor, yine bağlantı yollarının yapılması gerekiyor.

Bu kürsüden bu defa size teşekkür edelim: Çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.