GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Dikey Geçiş Sınavı'nda mağduriyet yaşayan öğrencilere telafi şansı verilip verilmeyeceğini öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 100 |
| Tarih: | 10.07.2019 |
TÜRABİ KAYAN (Kırklareli) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Dikey Geçiş Sınavı, ön lisans programını tamamlamış öğrencilerin lisans bölümüne geçiş yapabilmek için girmiş oldukları sınavdır. İçeriği 60 sayısal ve 60 sözel sorudan oluşur.
Soru: 2018 yılında getirilen 0,5 net kuralı. Bu kuraldan haberi olmayan birçok öğrencimiz LGS sınavına girip tek bir alanda soru çözdüğünden, yaklaşık 90 bin öğrencimizin sınavda başarısız olduğu görülmüştür. Bu kuralın sınava girecek öğrencilerimize daha detaylı anlatılmaması sebebiyle, birçok öğrencimizin bir yılı heba olmuştur. Bu mağduriyeti yaşayan öğrencilerimize bir telafi şansı vermeyi düşünüyor musunuz?
Teşekkür ediyorum.